הכנה לתהליך גירושין באמצעות גישור היא חשובה ותשפיע רבות על התוצאה. הנה הרשימה האולטימטיבית של צעדים שעליכם לנקוט כדי להתכונן לגישור גירושין.
תוכן עניינים
1. בחרו מגשר גירושין שהוא גם עורך דין לענייני גירושין
למה זה חשוב: גירושין כרוכים בסוגיות משפטיות וכלכליות מורכבות. אתם זקוקים למישהו שיוכל לעזור לכם להזדהות ולהתמודד איתם כראוי. באופן לא מובן (לי), אפשרי לכל אדם פשוטו כמשמעו להיות מגשר גירושין. וודאו שהמתווך שלכם הוא גם עורך דין מורשה.
2. בררו כיצד מגשר הגירושין מחייב אתכם עבור התהליך
למה זה חשוב: יש מגשרים שגובים לפי שעה, כמו עורכי דין. אחרים מציעים תשלום אחיד. אנו חושבים שהאפשרות בתשלום אחיד היא הטובה ביותר. יש לכם מספיק עניינים כספיים על הראש וכך תדעו מראש כמה יעלה גישור הגירושין שלכם.
3. בררו אם המגשר דואג לכל החלק הפורמלי
למה זה חשוב: זה אולי יפתיע אותכם, אך הגירושין שלך בפועל לא ייכללו בגישור שלך. חלק מהמגשרים לא מייצרים הסכם לבית המשפט לענייני משפחה. זה בגלל שרבים מהם אפילו לא עורכי דין. יתכן שתצטרכו להזמין עורך דין או למלא אחר הוראות עשה זאת בעצמך כדי לפרמל את הגירושין
4. אל תשלמו עבור שירותי גישור מיותרים
למה זה חשוב: המגשרים כוללים לעתים קרובות שירותים נלווים, כגון תכנון פיננסי או ייעוץ פסיכולוגי, כחלק מ"שירותי הגישור "שלהם. רוב הזוגות אינם זקוקים להם. וודאו שלא מחייבים אותכם בגין שירותים שאינכם זקוקים להם.
5. בדקו כיצד תשלמו עבור גישור גירושין
למה זה חשוב: גירושין הם הוצאה לא מתוכננת גדולה. באופן כללי ניתן לומר שעלות ממוצעת של הליך גישור לגירושין כולל עריכת הסכם נעה בין 8,000 ש"ח ל 15,000ש"ח ותלויה במספר הפגישות ובתוכן ההסכם., העלות בדרך כלל מחולקת על ידי הצדדים. אם אין לכם גישה נוחה לכסף מסוג זה, שקלו לשלם בכרטיס אשראי, לקחת מקדמה מחשבון פרישה או לדון באופציות מימון עם המגשר שלך.
6. גשו לגישור גירושין בראש פתוח
למה זה חשוב: כל העניין של הגישור הוא לפצח את תהליך הגירושין בידידות. אף אחד מהצדדים לא יקבל את כל מה שהם רוצים. אתם כנראה תעשו ויתורים קשים ותהיו זקוקים לפתרונות יצירתיים. השמיטו את כל הדעות הקודמות לגבי מה "הוגן" או כיצד צריך לפתור את המקרה שלכם. ראש פתוח הוא חובה.
7. הבינו שאתה ובני הזוג שלכם עשויים להיות במקומות שונים מבחינה מנטלית
למה זה חשוב: קבלת סיום הנישואין דומה לתהליך האבל. בדרך כלל צד אחד חשב להתגרש הרבה יותר מהצד השני. פירוש הדבר שמי שחשב על גירושין זמן רב יותר נמצא ככל הנראה במצב נפשי שונה מבן זוגו. לכן משא ומתן יכול לפעמים להיות כל כך קשה. אם אתם יכולים לזכור זאת, קחו את ההערות והדרישות של בן הזוג בצורה רגועה יותר ובטח לא באופן אישי.
8. בידקו על מה אתם יכולים להסכים לפני מושב גישור הגירושין הראשון
למה זה חשוב: רוב הזוגות יכולים למצוא הסכמה על נקודות לפני שהגישור מתחיל, כמו מי ישמור על הבית או מה יהיו הסדרי הראיה. ככל שתוכלו להסכים מראש, כך הגישור יהיה קל יותר ופחות יקר.
9. שמרו על התסכול שלכם לעצמכם
למה זה חשוב: גירושין הם אמוציונליים. סביר להניח שתכעסו ותהיו ממורמרים או עצובים בשלב זה או אחר. אולם ביטוי של רגשות אלה בתהליך התיווך אינו מועיל. גשו לגישור גירושין כמו משא ומתן עסקי. זה עובד על הבעיות הכספיות והמשמורתיות שלך, ולא על תיקון העוולות הנתפסות. צפו לעתיד שלכם, לא אחורה.
10. ערוכו רשימה של כל הנכסים והחובות שלכם
למה זה חשוב: גישור גירושין הוא בעיקר דיון על חלוקת הנכסים והחובות הזוגיים שלכם. בניית רשימה מקיפה היא דרך נהדרת להתחיל גישור.
11. ארגנו את כל המידע הכספי
למה זה חשוב: ברגע שיש רשימה מקיפה של הנכסים והחובות , תצטרכו לקבוע את הערכים שלהם. אספו את הדוחות הכספיים לפני שתתחילו בתיווך והתהליך יעבור קל ומהיר יותר.
12. ברור כמה שווה הבית / הדירה שלכם והחליטו מי נשאר בה
למה זה חשוב: מקום המגורים הוא בדרך כלל נכס לא נזיל גדול שיש לחלק בגירושין. כדי להבין איך הוא משתלב בהסכם, תצטרכו לדעת כמה הוא שווה, מי מכם רוצה לשמור אותו , והאם הוא יכול להרשות לעצמו. התחלו בקבלת ניתוח שוק או הערכה.
13. שקלו איזה הסדרי ראיה ומשמורת יעבדו הכי טוב עבור ילדיכם (אם רלוונטי)
למה זה חשוב: רוב האנשים טועים בניסיון "לזכות" בגירושין, וילדיהם בסופו של דבר נפגעים. זכרו תמיד כי האושר וההצלחה שלכם בעתיד יהיו תלויים רבות במידת ההתייחסות אל ילדיך ואל בן / בת הזוג לשעבר במהלך גירושיך ואחריהם. שימו את צרכי ילדיכם בראש ובראשונה בכל מחיר, גם אם זה אומר לקבל לוח משמורת פחות אידיאלי עבורך.
14. חשבו כיצד אתם וילדיכם (אם רלוונטיים) תכוסו במסגרת פוליסת ביטוח בריאות לאחר הגירושין
למה זה חשוב: מעבר לקופת חולים, אחוז נכבד מהאוכלוסיה מחזיק גם ביטוח בריאות פרטי. בעוד שילדים עשויים להישאר בביטוח של אחד הצדדים לאחר גירושין, אם יש לך ביטוח דרך בן / בת הזוג שלך, תצטרכו למצוא פוליסה חדשה. היכולת שלך להישאר בתוכנית של בן / בת הזוג שלך מסתיימת בגירושים. אם זה חל עליך, עליך להתחיל לבחון אפשרויות ביטוח בריאות כבר עכשיו.
15. שקלו מי יגור בבית במהלך תהליך הגירושין ומי ישלם את ההוצאות
למה זה חשוב: החיים המשותפים בזמן גירושין הם קשים. מישהו צריך לטפל בבית, לשלם את החשבונות, לשמור על ניקיון וכו '. קשה להסכים על הדברים האלה בזמן שאתם לא מסתדרים. התייחסו לבעיות אלה בגישור הגירושין שלך בהקדם האפשרי.
16. אם אתם מוכרים את הבית, בחרו את המתווך בזהירות
למה זה חשוב: מכירת הבית בגירושין יכולה להציב אתגרים, במיוחד אם אתם לא מסתדרים. נושאים עולים כמו איך לתמחר את הבית, אילו תיקונים צריך לבצע, מי הולך לשמור על הבית נקי להצגות וכו '. מתווך מקצועי יכול לעזור להימנע מאותות שהבית נמכר עקב גירושין באמצעות בימוי. , צילומים מקצועיים ועצות אחרות. הם גם יעזרו לתמחר את זה נכון. אתם לא רוצה שאנשים יחשבו שהם יכולים להשיג את הבית בהנחה כי אםה מתגרש.
17. אל תנקטו בפעולות חד צדדיות שיקשו על חייהם של בני הזוג שלכם
למה זה חשוב: אתם תנהלו משא ומתן עם בן / בת הזוג שלך בתיווך ותנסו לפתור בעיות קשות. אתם רוצים לשמור על היחסים מהוגנים ומכובדים ככל האפשר במהלך התהליך. זה לא הזמן לקחת את המכונית שלה "כי השם שלך מופיע על הרשיון", או למכור את הדברים שלו ביד2. נסו לשמור על הסטטוס קוו עד לפתרון הבעיות בגירושין.
18. קבען את מושב גישור הגירושין הראשון בהקדם האפשרי
למה זה חשוב: אם אתם מתגרשים, התחילו בתיווך בהקדם האפשרי. גישור יכול לעזור להפסיק את הגירושין ברגל ימין על ידי זיהוי ופתרון בעיות לפני שהן הופכות לקריטיות ובלתי ניתנות לפיתרון.
19. אל תחשבו איך להשיג יתרון בגישור גירושין
למה זה משתנה: לעתים קרובות אנשים שואלים לפני התהליך "זה יהיה הסדר של 50-50, נכון?" או "לא אצטרך לשלם מזונות אם אעשה גישור, נכון?" זה תמיד הצד בזוגיות עם הרווחים הגבוהים משמעותית ששואל את השאלות האלה. הם כבר יודעים מה יקרה אם ילכו לבית המשפט והם מנסים להשיג תוצאה טובה יותר באמצעות גישור. סליחה, אבל המטרה היא לא להונות את בן / בת הזוג בעסקה לא טובה בגישור.
20. שאלו את מגשר / ת מה נחשב "הוגן" בתחום
למה זה חשוב: רוב הזוגות רוצים להגיע לעסקה הוגנת בגישור. אם בחרתם נכון במגשר / ת , הם יוכלו לתת לכם מושג מה ייחשב לתוצאה הוגנת.
21. בקשו סיכומי פגישות
למה זה חשוב: חשוב לעקוב אחר ההסכמים שהושגו במהלך פגישות הגישור. לאחר כל פגישת גישור, על המגשר לשלוח תזכיר בו יופיעו כל ההסכמות שהושגו במהלך הפגישה ורשימת הנושאים שתסקר בפגישה הבאה. בדקו כדי לוודא שהוא מדויק והשתמשו ברשימה כהפניה למפגש הבא
22. חפשו הסכמה ופשרה בין Win-Win
למה זה חשוב: מגשר טוב יעזור לכם להגיע לפתרונות יצירתיים כדי לפתור מחלוקות. הפתרונות הטובים ביותר הם פתרונות בהם גם את/ב וגם בן/בת זוגך מרוויחים. חשבו מחוץ לקופסה וחפשו הצעות win-win. לדוגמא, אם תרצו את הבית האם תוכלו להציע לקדם הוצאות הובלה של בן / בת הזוג והפקדה על דירה?
23. היו מוכנים לוויתורים כואבים
למה זה חשוב: אף אחד לא מקבל בסופו של דבר את כל מה שהוא רוצה בגירושין. זה בעיקר לצאת מזה כמה שפחות פגוע עם תוכנית טובה לעתיד. אתם צריכים להיות מוכנים להסכים לדברים שאתם בהחלט לא הייתם בוחרים בהם , כמו תשלום מזונות או העברת חלק מכספי הפרישה שלך לבן / בת הזוג שלך.
24. התמקדו בעתיד
למה זה חשוב: אנשים טועים לחשוב שגירושין נוגעים להשגת צדק לדברים שקרו במהלך נישואיהם, כמו רומן, הוצאות יתר או עצלות. זה לא מה שמדובר בגירושין, בניגוד למה שראיתם בטלוויזיה. גירושין הם על חלוקת הנכסים והחובות באופן שמאפשר לשניכם להמשיך הלאה. לכן עליכם להתמקד ביעדים הסופיים והאישיים שלכם לעתיד. תשכחו מהעבר.
25. זכרו תמיד כמה תביעות גירושין יעלו לכם כלכלית ורגשית
למה זה משתלב: קיבלתם החלטה נבונה להשתמש בגישור גירושין כדי ליישב את הפרידה שלכם. כדי להצליח, תצטרכו לעשות ויתורים כלכליים. קל יותר לעשות זאת אם אתה זוכר שהתדיינות גירושין, בממוצע, עולה 50,000 – 250,000 ש"ח ונמשכת 3 שנים.
26. שאלו שאלות ותנו למגשר להנחות
למה זה משנה: תשכחו ממה ששמעתם מחבריכם ומשפחתכם על מה שהם חושבים "הוגן" או מה שקיבלו בגירושין שלהם. זה כנראה לא מתאים או שאין שום קשר לנסיבות המקרה שלכם. אם בחרתם במגשר הגירושין המתאים (מישהו שהוא גם עורך דין לגירושין בפועל), הם יוכלו להדריך אתכם לתוצאה הוגנת והגיונית.
27. פנו לייעוץ משפטי עצמאי במידת הצורך
למה זה חשוב: גישור הוא נהדר, אבל לפעמים זה חכם לקבל חוות דעת שנייה. אם יש לכל אחד מכם שאלות או חששות בנוגע להסדר הגירושין (בין אם זה הוגן, בין אם צריך להסכים למשהו), תוכל לקבל ייעוץ מעורך דין עצמאי בסכום של כ -1000 ש"ח. זה יכול להיות כסף שהושקע היטב.
28. בדקו בעיון את ההסדר הזוגי הסופי
למה זה חשוב: הקדישו את הזמן לקרוא בעיון את טיוטת ההסכם לפני חתימה. ודאו שכל אחד אומר מה שהוא חושב שהוא אומר ומשקף במדויק את הבנתכם את ההסכמים . לאחר שתחתמו עליו, יהיה מאוחר מדי לבקש שינויים. והכי חשוב, דאגו שתוכלו לבצע את כל הנדרש מכם במסגרת ההסכם. אם לא תעמדו בזה יעמדו בפניכם סנקציות של בתי המשפט , הוצאה לפועל ורשויות הרווחה.
29. ערכו רשימת "מטלות" במסגרת ההסדר הזוגי
מדוע זה חשוב: ברגע שהדיו יבש על ההסדר הזוגי שלכם, ערכו רשימת ביקורת של הפריטים שאתם צריכים להשלים עם תאריכי פירעון נלווים. זוהי הכוונה כדי לשמור על המסלול. הסכמי הסדר לוחמניים יכולים להיות ארוכים, צפופים וקשים לקריאה. לכן סיכום "מטלות" הוא רעיון מצוין.
30. השלימו את המשימות שלכם, במסגרת הסכם, בזמן
למה זה משנה. השלימו את הפעולות בהקדם האפשרי כדי שתוכלו להמשיך הלאה. מועדים שהוחמצו עלולים לגרום לכל מיני בעיות. חשבונות השקעה יכולים לרדת בערכם; את/ה או בן / בת הזוג שלך עלולים לאבד עבודה. אירועים כמו אלה עלולים להקשות על הביצועים, העלולים לגרום לכם להליכי מאבק. בצעו את רשימת המטלות שלך במהירות.
31. אם יש לכם ילדים, היו גמישים עם לוח הזמנים למשמורת
למה זה חשוב: גמישות היא המפתח לילדים מאושרים ולוח משמרות בהצלחה. לפעמים בן הזוג שלך יזדקק לשינוי לוח הזמנים; לפעמים תזדקקי לשינוי לוח הזמנים. אל תגרמו לילדיכם להחמיץ אירועים מהנים או חשובים כדי להוכיח נקודה או "להעניש" את בן / בת הזוג. אילו הילדים שלך שיסבלו. הבונוס הוא שאתה תהיה דוגמה טובה לילדים שלך. בסוף יהיה טוב יותר לכולם.
32. זה פרוייקט (לא נעים) עם התחלה וסוף
אם תעקבו אחר הצ'קליסט שלעיל סביר להניח שתעברו גישור גירושין בהצלחה ועם עתיד מזהיר.

לדנה חמש עשרה שנות ניסיון בהיכרויות ובשבע שנים האחרונות היא בעיקר רווקה שמחה. בתקופה זו היא יצאה עם אינספור גברים ונתקלה בכל מצב היכרויות שתוכלו לחשוב עליו, מהברזות, דרך סטוקרים ועד גברים המנסים להאשים אתכן כדי לקיים יחסי מין. אך בעיקר היו לה המון "כמעט" מערכות יחסים. כשהיא לא כותבת בלוגים על חוויות ההיכרויות שלה, אפשר למצוא אותה בחדר הכושר, מבשלת ארוחות בריאות בבית, מתעסקת טיפה בשיפור עצמי, או לצלילי מוזיקת הריקודים כברמנית אורחת.